علي اصغر پرهيزکار در ادامه خاطرنشان کرد: از مجموع 11بناي تاريخي تعداد 6 کاروانسراهاي تاريخي شامل کاروانسراي زعفرانيه در خراسان رضوي، آهوان در سمنان، آوج در قزوين، کوهاب در نطنز، مهر در سبزوار و ميان دشت در سمنان به بخش خصوصي واگذار ميشوند.
پرهيزکار اضافه کرد: کاروانسراي زعفرانيه در بين کاروانسراهاي يادشده از جمله شاخصترين کاروانسراها اعلام شده است.
وي ادامه داد: کاروانسراي زعفرانيه واقع در روستاي زعفرانيه کيلومتر 24 جاده سبزوار، نيشابور از جمله معدود کاروانسراهاي برجاي مانده از دوره سلجوقي در دورههاي صفويه و قاجاريه دوباره بازسازي شده است.
وي تصريح کرد: سردر بسيار رفيع، تزئينات آجرکاري بسيار زيبا، چهار برج در چهارگوشه بنا و سه نيم برج در حد وسط برجها، تزئينات مقرنسهاي گچبري اين بنا را منحصر به فرد کرده است.
به گفته پرهيزکار : کاروانسراي زعفرانيه سبزوار از جمله کاروانسراهاي دشت با حياط مرکزي است که به سبک چهار ايواني احداث و داراي شاه نشين، ايوان حجرات، ايوانچه، اصطبل هشتي و تمام عناصر کالبدي يک کاروانسراست.
وي با بيان اين که کاروانسراي زعفرانيه به صورت شمالي جنوبي ساخته و شاه نشين آن در قسمت جنوبي بنا قرار گرفته ادامه داد: آب انبار اين کاروانسرا رو به روي ورودي، در فاصله کمي از آن قرار گرفته است.
وي با بيان اين که چهار نبش ديوار بنا و نيز بين ديوارهاي محصور کننده کاروانسرا برجهاي زيبايي قرار گرفته تاکيد کرد: اين برجها براي نگهباني و حفاظت ساخته و در بالاي ايوان ورودي گنبدي بنا شده است.
اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي افزود: در قسمت شرقي و غربي بنا دو حجره با طاق متقاوت و قوس کليل پارتي قرار گرفته که داراي تزيينات زيباي آجرکاري است .
پرهيزکار با بيان اين که همچنين کاروانسرا داراي مقرنسهاي گچي در طاق نماهاي دو طرف شاهنشين است بيان داشت: گوشه سازي زير گنبد نيز از جمله تزئينات ورودي بنا به شمار ميآيد.
مدير عامل صندوق احياء و بهره برداري از اماکن تاريخي فرهنگي در پايان گفت: طاقها با چيدمان آجري زيبا و خاصي اجرا شده است./118
انتهای پیام/